Time lapse fotograaf

Time Lapse van het Noorderlicht

Mijn naam is Arie Jonkman, professioneel panorama fotograaf. Tijdens mijn reis naar de Lofoten in Noorwegen, heb ik de kans benut om een prachtig Time Lapse Panorama te maken van het Noorderlicht.

Time Lapse Fotografie

Time Lapse fotografie is de verbindende factor tussen fotografie en video. Honderden foto’s plak ik achter elkaar met behulp speciale software. Deze foto’s leveren een schitterend resultaat van een time lapse die de verandering van het noorderlicht als geen ander weergeeft. Het Noorderlicht in deze time lapse is vastgelegd als een lichte gloed, met bewegende lichtbogen en stralen van licht die lijken te vlammen.

Time Lapse Panorama

Ik benader Time Lapse fotografie als het maken van een normale foto. Om een serie foto’s te kunnen gebruiken voor een time lapse panorama moeten belichting, witbalans en scherpstelling allemaal gelijk zijn. Dit stel ik handmatig in omdat bij automatische belichting elke foto net iets anders kan zijn.

 

De tijd wordt uitgerekt

Wat er in feite gebeurt is dat de tijd tussen twee videobeelden wordt uitgerekt. Met time lapse fotografie kun je zelf bepalen hoeveel tijd er tussen 2 beelden wordt overbrugd. Zo kan een zonsondergang van een half uur worden teruggebracht tot een korte film. En hetzelfde kan met een gebouw in opbouw, boulevard met passerende mensen en in dit geval dus met het Noorderlicht.

 

Video 1 :

Mogelijkheden

Ik ben in te huren als professioneel panoramafotograaf. Dat kan zijn voor time lapse panorama of voor andere doeleinden. Ik heb inmiddels een groot portfolio opgebouwd van panoramafoto’s in binnen- en buitenland. Mijn werk is te gebruiken voor verschillende doeleinden:

  • Wanddecoratie;
  • Muurstickers;
  • Fotobehang;
  • Tuinposters;
  • Geveldoeken.

Ook kan ik u adviseren over materialen om panorama foto’s op af te drukken. De mogelijkheden zijn tegenwoordig indrukwekkend. Afdrukken kan tot meer dan vijftig meter breed. Behalve time lapse panorama, is er dus nog veel meer mogelijk!

Contact opnemen?

Bel voor meer informatie over time lapse panorama met telefoonnummer 0183-678046. U kunt ook mailen naar info@jonkmanfotografie.nl of gebruik het contactformulier op de website. Ik sta u graag te woord over time lapse panorama!