Bel gerust voor meer informatie! 06 53913303|info@jonkmanfotografie.nl

Oostenrijk

Home/Oostenrijk

De Große en de Kleine Ahornboden zijn twee dichtbeboste gebieden in het noorden van het Karwendelgebergte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Beide gebieden maken net als een groot deel van de Karwendel deel uit van een beschermd natuurgebied langs de Tirools-Beierse grens

2023-03-31T07:45:05+01:00

Op de Ahornboden, gelegen te midden van Alpenpark Karwendel, wacht de bezoeker een bijzonder natuurspektakel. De hoogvlakte ligt op 1.200 meter hoogte en kenmerkt zich het prachtige landschap dat wordt omgeven door imposante Karwendel gebergte. Ieder seizoen weer zorgen de ruim 2.000 bomen, die tot de 500 jaar oud zijn, voor een bijzonder aangezicht. De bomen die afsterven worden vervangen door jonge bomen, waardoor ook de volgende generaties kunnen genieten van de schoonheid van de Ahornboden. De 'moränenwalle', waarop af en toe een edelweiss groeit, is eveneens een bijzondere onderdeel van het cultuurlandschap.

Magnifiek uitzicht vanaf het Pitztaler Joch boven Solden in het Otztal

2017-10-02T23:41:11+01:00

Deze zomer weer wat kleine wandeltochten in Oostenrijk gemaakt. Het was elf jaar geleden ( door een ongelukje ) maar nu was het toch weer mogelijk. Wat hebben we genoten en we hadden thuis niet echt geoefend , maar een paar kleine tochtjes ging toch wel.
Dit was ff pittig om boven te komen , maar […]